Close
Book Your Reservation

Sana Natura

Pijn

Pijn is een reactie van het lichaam op verwonding of ziekte die tot weefselschade leidt. Pijn is een waarschuwingsmechanisme dat er iets fout gaat in je lichaam, een signaal dat verdere schade probeert te voorkomen. Als pijn langer aanhoudt dan we zouden mogen verwachten, spreken we van chronische pijn. Die pijn heeft geen signaalfunctie meer, maar belemmert ons in ons leven. Eén op de vijf Nederlanders heeft last van langdurige pijn. Chronische pijn is er in veel vormen, van hoofdpijn tot reumatische pijn.

Pijn is misschien wel het meest gevreesde symptoom van een aandoening of ziekte.

Chronische pijn belemmert mensen in hun dagelijks leven. Het ondervinden van pijn tijdens of na het werk, bij boodschappen doen, sporten of het doen van het huishouden, kan de kwaliteit van leven sterk doen dalen.

Op een natuurlijke manier, al dan niet aanvullend pijn bestrijden kan betekenen dat de scherpe randjes van de pijn verdwijnen. Pijn dus alle soorten pijn kan het genezingsproces nadelig beïnvloeden. Vooral als die pijn langdurig en hevig is, goede pijnbestrijding is van essentieel belang voor herstel.

Share
Share