Close
Book Your Reservation

Sana Natura

Hot Stone Massage

Het masseren met hete stenen is al eeuwenoud. Al zolang de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Men plaatste de stenen eerst in het vuur, waarna ze als verwarming dienden onder een deken van huiden of bladeren. Langzaam aan werden de warme stenen over de gehele wereld voor diverse doeleinden steeds vaker toegepast.

De Hot Stone massage* wordt gegeven met mooi door de natuur afgeronde vulkanische stenen. Ze hebben meestal een temperatuur van tussen de 45 °C en 50 °C. Door de warmte van de stenen werkt een Hot Stone massage dieper in op het spierweefsel waardoor de massage meer effect heeft.

Deze massage wordt niet alleen met de stenen gegeven, maar de stenen zijn een verlengstuk van of een aanvulling op mijn handen. Spanningen worden gereduceerd en het ontgiften van het lichaam wordt bevorderd. Binnen de praktijk wordt aangeboden: Een volledige Hot Stone lichaamsmassage of een deelbehandeling waarbij specifieke spiergroepen worden gemasseerd zoals rug, schouders, nek of de armen en benen.

Gedurende deze massage wordt gebruik gemaakt van een neutrale basisolie, etherische oliën combineren niet goed met een Hot Stone behandeling. Door de warmte wordt de werkzaamheid van deze oliën te sterk. Indien het buiten boven de 25 °C is, geef ik geen Hot Stone massages. Het lichaam kan namelijk bij zo’n temperatuur niet genoeg afkoelen.

* Een Hot Stone massage wordt door zorgverzekeraars gezien als wellness en is daarom niet (geheel/gedeeltelijk) te declareren bij je zorgverzekeraar.

Share
Share