Close
Book Your Reservation

Sana Natura

Meridiaan Massage

De meridiaan massage lijkt in eerste instantie een redelijk normale massage, echter achter deze vorm van massage schuilt een Oosterse filosofie. Zo komt bijvoorbeeld een groot deel van de theorie overeen met de theorie van acupunctuur. Bij een meridiaan massage wordt gewerkt op de gehele meridianen. Dit zijn energiebanen die over ons gehele lichaam lopen waar levensenergie genaamd QI, doorstroomt. Alle meridianen zijn symmetrisch aan beide kanten van het lichaam, behalve de Ren- en Du-meridianen die op de middellijn zitten.

De meridianen (12 in getal) liggen aan de oppervlakte van ons lichaam. Op iedere energiebaan liggen bepaalde punten (acupunctuurpunten). Elk van deze punten heeft een eigen werking in ons lichaam. Sommige punten dienen om energie te verplaatsen, van boven naar beneden of van buiten naar binnen. Andere punten werken specifiek in op organen of bepaalde symptomen die veroorzaakt worden doordat ons lichaam niet in evenwicht is.

Typisch voor deze vorm van massage is de specifieke druk -en duw technieken op bepaalde acupunctuurpunten of bepaalde lichaamszones waarbij de doorstroming van energie wordt bevorderd. Deze drukpunten hebben een specifieke werking op bepaalde lichaamsfuncties en klachten.

Share
Share