Close
Book Your Reservation

Sana Natura

Behandelplan

  1. Uitleg van het ziektebeeld

Waardoor zijn de klachten ontstaan, waardoor blijven ze of verergeren ze? Op welke manier probeert het lichaam de schade te herstellen, en hoe kunt u door voedingsveranderingen, voedingssupplementen, of life style dat proces beïnvloeden?

  1. Voedingssupplementen

Advies over welke vitamines, mineralen en kruidengeneeskundige middelen nodig zijn ter bevordering van uw gezondheid. 

  1. Voedingsadviezen

Indien nodig advies over welke voedingsmiddelen u kunt gaan gebruiken om de klachten te verminderen, en informatie over welke voedingsmiddelen de klachten juist verergeren, en waarom.

  1. Lifestyle advies

Zelf bereid zijn enige verandering in uw levensstijl door te voeren, is soms een noodzakelijke factor op weg naar herstel.

Dit kan betrekking hebben op beweging, rust en sociale omstandigheden (werk, familie, vrienden). Bijvoorbeeld door regelmatig in de buitenlucht te bewegen, liefst in zon en wind of in emotionele zin af en toe schoon schip te maken.

  1. Doorverwijzen

Soms zal ik u doorverwijzen naar andere natuurgeneeskundige disciplines. Bij twijfel zal ik u altijd doorverwijzen naar de huisarts of specialist, voor het stellen van een goede diagnose. Kruiden kunnen een enorme waarde hebben, maar kunnen geen vervanging zijn voor gepaste medische zorg!

Het is van groot belang dat u juist en volledig het toegezonden anamneseformulier invult en bij uw bezoek aan de praktijk steeds de meest recente bijsluiter van uw reguliere medicatie mee neemt. Indien uw arts of apotheker u een ander geneesmiddel meegeeft voor dezelfde aandoening, dient u acuut te stoppen met de eventueel voorgeschreven kruidenbehandeling!!!! Andere medicatie kunnen ook andere bijwerkingen, contra-indicaties en interacties met kruiden hebben.

Share
Share