Close
Book Your Reservation

Sana Natura

Consult

Het eerste consult duurt 90 minuten. We bespreken daarin de klachten, het voedingspatroon, en regulier medicijn gebruik. Als ik alle gegevens compleet heb, maak ik een behandelplan, wat uit vier, soms vijf onderdelen bestaat.

Om een goed behandelplan te maken is een ingevuld anamneseformulier noodzakelijk. Dit anamneseformulier ontvang ik bij voorkeur ingevuld vóór de geplande afspraak retour. Het is handig als ik van de genoteerde reguliere medicijnen die gebruikt worden, bij het eerste consult, een kopie van de bijsluiter ontvang.

Je kunt op deze pagina het anamneseformulier downloaden via de PDF knop onder aan de pagina of ik kan het formulier per mail aan je versturen nadat we een afspraak gemaakt hebben.

Wanneer ik vooraf niet beschik over de volledige informatie, kan het zijn dat ik het kruidengeneeskundig consult verdeel over twee afspraken. Ik zal veel aandacht besteden aan het feit dat kruiden ook bijwerkingen en contra-indicaties hebben. Interacties met de voorgeschreven reguliere medicijnen wil ik uitsluiten. Dit vraagt zorgvuldigheid, onderzoek en daarom; tijd. In het geval van onvolledige informatie kunnen we pas gedurende het tweede gesprek het behandelplan bespreken.

Zodra wij samen het kruidengeneeskundig behandelplan hebben besproken maken we een vervolgafspraak voor enkele weken of maanden later, waarin we de vorderingen of moeilijkheden bespreken en voeding en supplementen eventueel verder aanpassen. Tussentijds contact via e-mail kan altijd en stel ik bovendien op prijs.

Indien uw arts of apotheker een ander geneesmiddel meegeeft voor dezelfde aandoening, acuut te stoppen met de eventueel voorgeschreven kruidenbehandeling! We maken dan snel een nieuwe afspraak. Het draagt bij indien de bijsluiter van de nieuwe medicatie wordt toegestuurd.

Anamneseformulier Kruiden Consult

Share
Share